ד"ר אבי'ה גוטמן, ראש המסלול לחינוך מיוחד והתמחויות קס"ם ושלב"ר
המסלול לחינוך מיוחד, שנה א, התמחויות קס"ם ושלב"ר, קיימו בשבוע עבודה מעשית סיור בחווה לרכיבה טיפולית בתל-מונד. סיור זה פתח צוהר לתחום טיפולי נוסף שניתן לסייע בו לילדי החינוך המיוחד. המרכז לרכיבה טיפולית בישראל מיישם את השיטות הטיפוליות החדשניות ביותר באמצעות בעלי חיים, שמטרתן שיפור היכולות הפיזיות והמוטוריות ושיפור הביטחון העצמי והדימוי העצמי של המטופלים בו.
בחווה מתבצעים פרויקטים של רכיבה טיפולית על סוסים וטיפול באמצעות כלבים, שנועדו לענות על הצרכים המגוונים של המטופלים המגיעים למרכז מדי שנה: פרויקטים לילדים אוטיסטים, לילדים עם שיתוק מוחין, לילדי החינוך המיוחד, לאוכלוסיות בסיכון ובמצוקה, לאנשים הלוקים בפיגור שכלי, לתלמידים הסובלים מלקויות למידה, לנפגעי תאונות דרכים לנכי צה"ל, לנגמלים מסמים, לקשישים ולעוד רבים אחרים. ההדרכה מתבצעת על ידי מדריכי רכיבה ומטפלים מקצועיים ומוסמכים.
רכיבה על סוסים תורמת להנעה ולהפעלה של כמעט כל חלקי הגוף: הזרועות, הרגליים, הגב, הצוואר, האגן ולמעשה כמעט כל האיברים השריריים הנותרים ללא תזוזה אצל בעלי צרכים מיוחדים הסובלים מהתנוונות שרירים בשל קשיים בתנועה. הרכיבה על סוס מעניקה ביטחון עצמי למטופל שלרוב זוכה להיות מובל ולא מוביל. למרות התמיכה מצד ארבעה אנשי צוות המלווים כל מטופל במהלך רכיבה, מרגיש המטופל כי הוא זה המוליך את הסוס, הוא המדרבן אותו לנוע ובסופו של דבר הוא בעל השליטה.
בכלבייה הטיפולית שבמרכז מיושמת שיטת טיפול באמצעות עבודה עם כלבים, שיטה שההכרה ביעילותה הולכת ורווחת בשנים האחרונות. העבודה עם הכלבים ועם מאמניהם מסייעת למטופלים ומשפרת את מצבם באופן ניכר, לעתים לאחר שכל שיטות הטיפול הקונבנציונאליות נכשלו, בעיקר בזכות החום, הנאמנות והאהבה הבלתי מותנית שמקבלים המטופלים מהכלבים.
הסטודנטיות סיירו באתר המודרני והמשוכלל של החווה, והמרחבים עם השדה הפתוח היו מרחיבי לב ונפש. שילוב המקום האסתטי עם ההרצאות המחכימות שניתנו על ידי הצוות בחווה הביאו להנאה מרובה, כפי שציינה אחת הסטודנטיות "הייתי באמת רוצה לעסוק ולהתמחות בטיפול באמצעות בעלי חיים".
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה